Etusivu » Toimintayksiköt » Palvelutalo Värttinä

Palvelutalo Värttinä ja ryhmäkoti Kehrä

Luhakatu 1, Littoinen

Palvelutalo Värttinä valmistui Littoisten alueen vanhuspalveluiden keskukseksi vuonna 1992. Taloa laajennettiin vuonna 1999. Värttinässä toimii myös terveysasema, sekä yksityisinä palveluntuottajina kampaaja, jalkahoitaja sekä fysikaalista kuntoutusta tarjoava Fysioterapia Balanssi.

Palvelutalo Värttinässä järjestetään avointa päivätoimintaa ja vanhusten päiväklubitoimintaa. Näistä toiminnoista vastaavat askarteluohjaaja ja päivähoidonohjaaja. Värttinän avarissa tiloissa toteutetaan voimavaralähtöisesti toimintaa, joka voi olla vaikkapa voimaharjoittelua talon kuntohuoneen laitteilla, korttipelejä tai sanomalehden lukua.

Palvelutalo Värttinän toiminnassa kuuluu musiikki. Viikoittain on tilaisuuksia, joissa lauletaan yhdessä tai saadaan kuulla vierailevia esiintyjiä. Avoimeen toimintaan sisältyy ohjattua senioritanssia, lauluryhmä, levyraatia, bingoa, kirjallisuuspiiriä, liikunnallisia hetkiä. Muutamia kertoja vuodessa talon täydeltä innokkaita tanssijoita pyörähtää lattialla.

Aktiiviset naisten- ja miestenkerhot antavat oman toimintansa ohella virikkeitä myös talon omalle väelle. Seurakunta tuo toimintaansa Värttinään kuukausittain.

Palvelutalo Värttinässä on kaksi tavallisen palveluasumisen ja 26 tehostetun palveluasumisen asuntoa sekä ryhmäkoti Kehrä. Asukkaiden palveluita tuottavat asukashoitajat ja palvelutaloavustajat, jotka vastaavat myös saunapalvelusta sekä talon asukkaille että lähialueen kotihoidon asiakkaille.

Asukashoidossa tavoitteena on tukea asukkaan arkea itsenäisenä ihmisenä omien voimavarojensa mukaan. Asukkaita kannustetaan osallistumaan talon tapahtumiin ja viriketoimintaan. Hoitajien ympärivuorokautinen läsnäolo luo turvallisuutta ja mahdollistaa avun saamisen vuorokauden ajasta riippumatta. Palvelutalossa valvoo kaksi yöhoitajaa joka yö.

Palvelutalo Värttinässä ovat asumispalveluohjaajan ja tukipalveluista vastaavan toiminnanohjaajan työtilat.

Palvelutalo Värttinä

Luhakatu 1, 20660 Littoinen

 

Keittiö 5884 724 / 050 3732 801
Päiväklubi 5884 726 / 040 5666 443
   
Asukashoitajat  
Kehrä 5884 727 / 0400 873 912
Palttina 5884 729 / 0400 741 849

 

Asunnot Värttinä

1h + tupak 38m² 19 kpl
1h + tupak. 42m² 5 kpl

a1 media

Kaarinan Vanhusten Palvelukeskuksen Säätiö - Senioriasuminen - Vanhusten palvelukeskus